13 Haziran 2013, 16:20
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Zeytinli Börek Tarifi
Zeytinli Börek Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 1’er su bardağı kıyılmış yeşil ve siyah zeytin
6 çorba kaşığı sıvıyağ
500 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 adet orta boy kırmızı biber
6-7 dal kıyılmış maydanoz
4 adet yufka
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Üzerine: 1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Susam, çörekotu Zeytinli Börek Yapılışı SIVIYAĞIN yarısını bir tavaya alıp, kıymayı suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğanla ince kıyılmış kırmızı biberi ekleyip, sebzeler yumuşayana dek kavurun. Tuz, karabiber, pulbiber ve kimyon ilave edip ocaktan alın. Üzerine zeytinleri ve maydanozu katıp karıştırın. Süt ve kalan sıvıyağı yayvan bir kapta karıştırın. Kullanacağınız tepsiyi yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin. Kalan yufkaları elinizle büyük parçalara ayırın. Birkaç parça yufkayı sütlü karışıma batırıp tepsiye koyun. Üzerine zeytinli harçtan koyun. Yeniden sütle ıslatılmış yufka ve harç koyun. Harç ve yufka bitene kadar işleme devam edin. Kenarlardan sarkan yufkayı ortaya doğru toplayın. Üzeri için yumurta ve sıvıyağı karıştırıp böreğin üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve dilimleyerek servis yapın. |
| |