14 Haziran 2013, 21:19
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kirazlı Krem Brüle Tarifi
Kirazlı Krem Brüle Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 200 gram kiraz
4 su bardağı çiğ krema
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
9 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
Üç buçuk çorba kaşığı esmerşeker Kirazlı Krem Brüle Yapılışı KREMA ve sütü tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya yakın çekirdekleri ayıklanmış kirazları ekleyip ocaktan alın. Ayrı bir tencerede yumurta sarısı ve tozşekeri kısık ateşte ısıtıp, kremalı karışıma ekleyin. Krem brüle kaplarına pay edip, soğumaya bırakın. Üzerlerine esmerşeker serpip, şeker karamelize olana kadar pürmüzle (ısı tabancası) yakın. Soğuk olarak servis yapın. |
| |