Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Haziran 2013, 21:33   #1
Çevrimdışı
Violent Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şeffaf Kurabiyeler




Şeffaf Kurabiyeler Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler



  • 150 gram şeffaf meyveli şekerler
    200 gram tereyağı
    1 su bardağından az pudraşekeri
    İki buçuk su bardağından az un(alabildiği kadar)
    Üzerine:
    100 gram beyaz çikolata
    100 gram hindistancevizi


Şeffaf Kurabiyeler Yapılışı


BU kurabiyeleri, yaz aylarında internette gördüğüm ve aklımda kalan bir fotoğraftan yola çıkarak oluşturdum. Fotoğrafta gördüğüm kurabiyelerin orta kısımlarında tek bir renk şeker kullanılmıştı. Amanerede rastladığımı hatırlamadığım için orijinal tarif yerine, bildiğimiz basit un kurabiyesi hamuru vebayramdan kalan şekerlerle oluştu bu kurabiyeler. Eğer şeffaf şeker kullanılmazsa, aynı görüntü elde edilemiyor. Açıkçası ben çok denedim, siz de deneyerek boşa vakit kaybetmeyin diye söylüyorum.
Öncelikle tereyağını buzdolabından çıkarıyoruz, oda sıcaklığında yumuşaması için. Yağı, pudraşekeriniiyice karıştırıyoruz. Azar azar un ilavesi ile, bildiğimiz un kurabiyesi hamurunu elde etmiş oluyoruz.Hamuru strech filme sarıp ya da buzdolabı poşetine koyup buzdolabına kaldırıyoruz. Dinlenen hamurumuzu şekillendirmek için önce merdane ile 1 cm kalınlığında açıyoruz ve ister kalıp yardımı ile ister bir bardak ya da fincan kulllanarak yuvarlak şekiller elde ediyoruz. Daha ufak kalıp ya da yine bardak veya fincan ile orta kısmını kesip çıkartıyoruz. Ortalarındaki boşluklara, bir havanda ufak parçalara böldüğümüz şekerleri dikkatlice yerleştiriyoruz. Bu sırada ellerinize biraz yapışacaklardır. Şekerlerin kurabiye hamurunun üstüne bulaşmamasına dikkat edin. Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriyoruz. Bu süreyi pek mutfaktan uzaklaşmadan, kontrollü geçirmeniz gerekiyor. Biliyorsunuz,
un kurabiyesi çok çabuk pişen bir hamurdur ve üstünün hafif pembeleşmesi yeterlidir. Bu nedenle10 dakika sonunda da pişmiş olabilir. Fazla fırında tutarsak hem kurabiyelerin üstü çok kızarabilir hem de şekerleri yakabiliriz, dikkat!

ÜZERİ İÇİN
Üst süsleme kısmı ise isteğinize bağlı! Kurabiyenin kalorisi zaten yeterli, bir de çikolata eklemeyelim derseniz, sade olarak da tüketebilirsiniz. Eğer çikolata ile denemek isterseniz, benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı kurabiyelerimizin üzerine sürdükten sonra hindistancevizi serperek de, fotoğraftaki görüntüyü elde edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları