Sütlü Poğaça Tarifleri
Sütlü Poğaça Tarifi
Resimli Sütlü Poğaça Tarifleri
Sütlü Poğaça Tarifi Malzemeler
1 çay br. sıvı yağ
-1 su br. süt
-1 paket yaş maya
-Aldığı kadar un
-1 çorba kş. sıvıyağ
-1 yumurta sarısı
-Çörek Otu yada susam
-İçin için de peynir Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hazırlanışı
Derin bir kabın içerisine maya,tuz,sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip kıvamı tutturana kadar un ekleyip yoğuralım.Ardından hamurumuzu 15-20 dakika dinlendirelim.Hamur dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynir ilave edip kapatalım.Son olarak yağlı tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine önce yumurta sarısı sonra da çörek otu yada susam serpin ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
Patatesli Sütlü Poğaça Tarifi Malzemeler
-3 yumurta, (bir sarı üzeri için ayrılacak)
- 250 gram margarin, (oda ısısında)
-1 su bardağı süt,
-1 paket yaş maya,
-2 yemek kaşığı toz şeker,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-Aldığı kadar un.
İç malzemesi
-5-6 tane haşlanmış patates,
-1 kuru soğan,
-2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz, pulbiber, karabiber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yapılışı
Maya ve şekeri, ılık sütün içine koyarak kabarmasını bekleyin.
Hamur kabınıza, mayalı karışımı, yumurta, yağ ve tuzu koyarak şöyle bir elinizle karıştırın. Sonra unu azar azar ilave ederek elinize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur hazırlayın.Hamurun üzerini kapatıp, mayalanması için sıcak bir yerde bekletin.Hamurun mayası gelirken içi malzemesini hazırlayabilirsiniz.Patatesleri haşlayın ve sonra kabuklarını soyarak püre haline getirin. Soğanı ince ince doğrayın ve yağda pembeleşene dek kavurun. Üzerine patates püresini ilave edin ve karıştırın.Tuz ve baharatını atarak ocaktan indirin.Mayalanan hamurdan cevizden büyükçe parçalar koparın. Avcunuzun içinde biraz açın, patatesli harcınızı koyun ve kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak döşeyin. 15-20 dakika tepside mayalanması için bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalın sırt kısmı ile çizikler atın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirin. |