21 Haziran 2013, 12:04
|
#1 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Supangle tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Pastanede alarak beğenerek yediğiniz, çikolatanın ağızda dağılan o muhteşem lezzetinin sütle yoğunlaşarak tatlı haline gelmesi ve umulmadık zamanda damağınızda hissettiğiniz o nefis kek, pek çok kişi için bu tatlıyı vazgeçilmez kılıyor. İşte size kolay bir supangle tarifi… Malzemeler:- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2/3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 100 gr bitter çikolata
- 3 dilim kakaolu kek
- Üzeri için
- Çırpılmış krema
- Rendelenmiş çikolata
Hazırlanışı: - Süt, yumurta, kakao, un ve şekeri bir tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
- Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Çikolatayı küçük parçalara bölüp karışıma ekleyin ve eriyinceye kadar birkaç dakika daha karıştırın.
- Kakaolu keki küp şeklinde doğrayıp servis kaselerin tabanlarına yerleştirin.
- Çikolatalı karışımı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
- Üzerini çırpılmış krema ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| |