ben sadece bunu referans alıyorum ->>
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
bu dökümanda ,bind notc açıklamasındaki son cümleyi dikkate "Note that server notices do not trigger the NOTC bind. If the proc returns 1, Eggdrop will not log the message that triggered this bind." aldım daha çok.
stripcodes hakkında da gerekli açıklama yine aynı adreste görülebilir. botun sunucudan geleni düz text gibi algılayıp işleyebilmesi için mesajdaki bold underline yada renk kodlarından arındırmak için kullanılan bişey. bcruag bu ayıklanması istenen kodları temsil eden flaglar.
o parantezin anlamı: değil sadece oraya bi ara $nick'in etrafına bile parantez koymuştum.sonra vaz geçtim.anlamı aklımın şu ara ne kadar karışık/meşgul olduğudur.
sistemimi bozdum/çökerttim durduk yere belamı arayıp.OS değişmeye karar verdim aniden estiler.yedek alıp elimdeki iso ile usb'den boot ederek yeni kurulum yaptım ancak sorunlu gitti ve sanırım kullandığım iso dosyası eksik yada hatalı yazılmış.günde 15-20 kez reboot ettirmem ve habire hata ayıklamaya/sistemi onarmaya uğraşıyorum.habire bazı bileşenlerin eksik olduğundan bazı dosyaların bulunamadığından şikayet ediyor..
tüm programları/backupları üstüne kurduğum için yeni baştan formata girmeyide gözüm yemediği için bunlarla uğraşıyorum yani aklım burda değil.kusura bakma ama böyle.dün geceyi bunlarla uğraşarak geçirip uyku uyumadığımdan ancak bu akşam üzeri uyuyabildim ve daha şimdi uyanabildim ondan ancak şimdi cevap yazabildim.
yukarda yazdıklarını okuduktan sonra ihtiyacın olanın yakalamak istediğin noticeleri $text verisine dönüştürememe olduğu sonucuna varmıştım böyle bir örneğin işine yarayabileceğini/bir fikir verebileceğini tahmin etmiştim..işini gördüyse sorun yok..