Cevap: geobytes IP locator tcl
sağolun..
ancak : aslında tam tersi...
maksat iş görsün gibisinden kullan at gibi çokda özenilmeden,belli bir kalıbı kullanarak yapılmış olabilecek en düz ,en basit web'ten veri alan kod "örneği". öyle dört başı mamur yada çokda maharet ,bilgi gerektirecek bi durum yok.
pek çok aslında olması gerekenleri atlayıp,dediğim gibi maksat işin görülsün diye idareten yapılmış bişey.
şöyle ki en basitinden : olması aslında gereken bağlantı hata/ları kontrolleri es geçilmiş. arama sonuçlarındaki hatalar es geçilmiş. sonuç bulunamaması durumları es geçilmiş. olabilecek en kısa yoldan,en basitinden yapılmış .aslında bitmiş bi koddan çok "taslak" gibi...bu yaptığım kodlar....(aslında söylememe bile gerek yok bilen bilir gören görür)
bu tarz siteye bağımlı veri çeken kodlara,özenesim gelmiyor,nasıl olsa üç-beş ay sonra bozulur işlemez olur.kaldır at.ne gerek var uzun uzadıya uğraşmaya ..gibisinden bi üşengeçlik / tembellik oluyor bende bunları yapmaya niyet ettiğimde.yukarda es geçildiğini söylediğim durumlarda kod içinde işlenmediği/belirtilmediği için partyline'da bot hata mesajı atacaktır. tanımlanmamış değişken gibisinden...
dün akşam aslında birinin ip'sine bakmak için siteye girmiştim.sitenin kodlarına da açıp bakınca baktım ki kolay iş,çantada keklik .. hadi yapıvereyim böyle siteye girmeye gerek kalmasın.. diye bi anda karar verip baştan sağma yapılmış bişey.hava tcl'deki kalıbı olduğu gibi alıp sadece bu sitenin kodlarına göre düzenledim ..oldu bitti... |