Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Temmuz 2013, 15:39   #1
Çevrimdışı
Sim
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuklu irmik paçası




Tavuklu irmik paçası

Malzemeler
1 kahve fincanı irmik
1 adet tavuk göğsü
6 su bardağı soğuk su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı silme un
2 su bardağı süt
2 demet pazının sapları
1 kutu (200 ml) krema
Yarım kahve fincanı sirke
5-6 diş dövülmüş sarmısak
Tuz


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Üzerine:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Pulbiber
Tavuklu İrmik Paçası Yapılışı
TAVUK göğsünü az tuzla birlikte 2 su bardağı suda haşlayın. Tavuk etini içinden çıkarıp, elinizle didikleyin. Diğer taraftan tencereye tereyağını alıp, eritin ve irmikle unu ilave ederek hafif pembeleşene kadar kavurun. Üzerine su ve sütü katıp, kaynatın. Yıkanmış pazı saplarını kıyın ve tencereye ilave edip, kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Tavuk etini, haşladığınız suyu ve kremayı koyup, 1 taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Sirke ve sarmısağı bir kapta karıştırıp, yemeğe ilave edin. Sıvıyağda pulbiberi yakıp, üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

__________________
Kabullendiğim Hikayemi Yaşıyorum....

KİMENE....
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan