Tavuklu irmik paçası
Tavuklu irmik paçası Malzemeler 1 kahve fincanı irmik 1 adet tavuk göğsü 6 su bardağı soğuk su 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı silme un 2 su bardağı süt 2 demet pazının sapları 1 kutu (200 ml) krema Yarım kahve fincanı sirke 5-6 diş dövülmüş sarmısak Tuz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Üzerine: 3 çorba kaşığı sıvıyağ Pulbiber Tavuklu İrmik Paçası Yapılışı TAVUK göğsünü az tuzla birlikte 2 su bardağı suda haşlayın. Tavuk etini içinden çıkarıp, elinizle didikleyin. Diğer taraftan tencereye tereyağını alıp, eritin ve irmikle unu ilave ederek hafif pembeleşene kadar kavurun. Üzerine su ve sütü katıp, kaynatın. Yıkanmış pazı saplarını kıyın ve tencereye ilave edip, kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Tavuk etini, haşladığınız suyu ve kremayı koyup, 1 taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Sirke ve sarmısağı bir kapta karıştırıp, yemeğe ilave edin. Sıvıyağda pulbiberi yakıp, üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
__________________ Kabullendiğim Hikayemi Yaşıyorum....
KİMENE.... |