[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
- 1 adet havuç
- 2 kaşık margarin
- 2 kaşık un
- 4-5 su bardağı su
- Kaşar peyniri
- Karabiber
Hazırlanışı
İlk olarak unu yağda biraz kavurun. Sultan çorbasının özelliği renginin beyaz olmasıdır.Bundan dolayı unu kavururken renginin pembeleşmemesine dikkat etmelisiniz.Havucumuzu rendeledikten sonra içine havuçları ve 4-5 bardak suyu ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kıstıktan sonra 10-12 dakika daha pişirin.Çorbamızı servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiber ilave ederek hazır hale getirebilirsiniz. Süslemek için üzerine maydanoz da ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.