Meksika Usulü Biber Dolma - Meksika Mutfağı
Meksika Usulü Biber Dolma - Meksika Mutfağı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
içindekiler - 2 adet kırmızı dolmalık biber
- 2 adet sarı dolmalık biber
- 1 kutu doğranmış domates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 500 gr kıyma
- 1 kutu mısır tanesi
- Tuz
- Karabiber
- Fırın tepsisini yağlamak için biraz yağ
- 200 ml et suyu
- 2 soğan
- Arzuya göre tatlandırmak için baharat
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. hazırlanışı - Biberi uzunlamasına ikiye bölün. Çekirdekli kısımlarını temizleyip yıkayın.
- Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.
- Konserve domatesin suyunu süzüp bir kenarda saklayın.
- Yağı yapışmaz tavada kızdırıp soğanları kavurun.
- Kıymayı katıp kavurmaya devam edin. Domates ve mısırı da ekleyin.
- Kapağını kapatıp 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
- Her yarım bibere kıymalı karışımı doldurun.
- Hepsini fırın tepsisine dizin. Üzerlerine et suyu ve domates sosu döküp 30 dakika pişirin.
- Servis yapmadan önce biberleri taze veya kuru baharatla süsleyin. Afiyet olsun..
Alıntılar |