Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Temmuz 2013, 19:01   #1
Çevrimdışı
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ton Balıklı Sushi - Japon Mutfağı




Ton Balıklı Sushi - Japon Mutfağı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 300 Gram - Ton Balık
  • 2 Su Bardağı - Yuvarlak Pirinç
  • 4 Su Bardağı - Su
  • 2 Çorba kaşığı - Elma Sirkesi
  • 1 Çorba kaşığı - Toz Şeker
  • 1 Tatlı kaşığı - Tuz
  • Yeteri kadar - Soya Sosu
  • Yeteri kadar - Wasabi
Yapılışı:

Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün. Ardından verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 4-5 dakika daha pişirin.
aha sonra ateşten çekip yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Suyunu süzün.
Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın.
Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin.
Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün.
Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın.

Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın. Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıltın.
Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapın. Afiyet olsun..

Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan