| Portabella Mantarı
Malzemeler
4 adet portabella mantarı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Taze çekilmiş karabiber
Tuz Hazırlanışı
Mantarlar soğuk su ile kırmadan yıkanır ve kurulanır. Fırın tepsisi yağlanır ve mantarların alt kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üzerlerine sıvı yağ gezdirilir tuz ve karabiber serptikten sonra 200 derece fırında 20 dakika pişirilir. Sıcak olarak ana yemeğin yanında dilimlenerek servis yapılır. Portabella mantarı aynı bu şekilde hazırlanıp, tüm olarak kesmeden vegetarian burger gibi ekmek arası salata ile servis yapılır. Ben tarifi sade fırınlanmış mantar olarak sundum. İstenirse resimde olduğu gibi içini sade veya yumurtalı ıspanakla doldurup kaşar peyniri rendesi serperek de fırında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun. |