Ispanaklı Patates Püresi Tarifi
Malzemeler
700 gram ıspanak
4 adet patates
Yarım demet maydanoz
1 adet taze soğan
3-4 dal Frenk maydanozu
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat (küçük hindistancevizi)
2 çorba kaşığı ılık süt
Yeteri kadar tuz, karabiber Ispanaklı Patates Püresi Yapılışı
PATATESLERİN kabuklarını soyup, küp doğrayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar soğuk su ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Yaklaşık 20 dakika haşlayıp, suyunun süzülmesi için süzgece alın. Kıyılmış ıspanak, maydanoz, soğan ve frenk maydanozunu ayrı bir tencereye alın. Tuz ekleyip tencerenin ağzı açık olarak, yaklaşık 10 dakika pişirin. Patates ve yeşillikleri birlikte püre haline getirin. Tereyağı, karabiber ve muskat ekleyip karıştırın. Süt ilave edip karıştırmaya devam edin. Sıcak olarak servis yapın. |