| Zeytinyağlı Lahana Roktikosu Tarifi
Malzemeler
3 Bağ kara lahana,
500 gr. taze fasulye,
1 su bardağına yakın mısır unu,
Yeterince tereyağı,
Bir fiske acı biber,
Ufalanmış mısır ekmeği,
Tuz,
Hazırlanışı
Öncelikle lahana ve fasulyeler(fasulyeleri küçük parçalar halinde doğrayıp haşlayalım) ayrı ayrı haşlayıp süzelim. İyice yumuşamış olan lahanaları ezici yardımı ile ( karadenizliler bu alete kutali derler ) güzelce ezelim. Lahanaları kaynama suyundan bir miktar tencereye koyup, azar azar mısırunu ilave ederek 5-10 dakika pişirip içine diğer malzemeleri koyalım. Kıvama gelince üzerine kızdrılmış biberli yağ gezdirip servis edelim. Afiyet olsun. |