| Kıymasız Patates Mantı
Malzemeler
2-3 adet patates
Sarımsaklı yoğurt Sosu İçin
1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Arzuya göre kırmızı toz biber Hazırlanışı
Patatesler soyularak yıkanır ve yarım ay şeklinde doğranır. Üzerini geçecek kadar su ile birlikte tencereye alınır. Haşlamaya bırakılır.Ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında kavrulur. Ardından salça eklenir. Salça eridikten sonra tuz ve baharatlar eklenir. Karıştırılıp altı kapatılır.Haşlanan patateslerin suyu iyice süzülür. Servis tabağına dizilir. Üzerine bolca sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Onun üstüne sos dökülür. Servis yapılır. Afiyet olsun. |