Nohutlu Pırasa Tarifi
Malzemeler
Bir bağ pırasa (4-5 tane)
Bir su bardağı konserve nohut
Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber Hazırlanışı
Pırasalar temizlenir ve ince ince doğranır ( pırasanın bol olduğu zamanlarda bu şekilde temizlenip paketleyerek derin dondurucu da saklayabilirsiniz). Pişirmek için sıvı yağ ısıtılır ve salça kavrulur. Üzerine pırasa eklenir ve bir kaç karıştırılıp nohut ilave edilir. Tuzu ve suyu ayarlanır. Pırasalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Sıcak veya soğuk olarak servis edilir. İstenirse üzerine biraz limon suyu da konulabilir. Afiyet olsun. |