Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması
Malzemeler
20 adet kuru patlıcan (1 dizi)
yarım kilo orta yağlı kıyma
3 adet orta boy domates
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı nar ekşisi
1/2 demetten biraz az maydanoz
1/2 çay bardağı su Üzeri için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su Hazırlanışı
Patlıcanlar yıkandıktan sonra tencereye konulur, üzerine su ve tuz ilave edilip yumuşayıncaya kadar ( yaklaşık 15-20 dakika ) kaynatılır. Süzülüp bir kenarda soğuması için bekletilir. Bu arada içini hazırlamaya geçilir. Doğranmış maydanoz, soğan, domates ve diğer malzemeler eklenerek elde edilen karışım iyice yoğrulur. Patlıcanların içine bu karışım doldurulur ve tencereye dizilir. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 su bardağı su iyice karıştırılır ( salça iyice eriyene kadar karıştırılır ) ve dolmanın üzerine dökülür. Kısık ateşte pişirilir. ( Suyu az kalırsa azcık daha sıcak su ilave edip pişirmeye devam edebilirsiniz. ) Afiyet olsun. |