21 Temmuz 2013, 22:50
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Japon Usulü Dana Eti Ruloları - Japon Mutfağı
Japon Usulü Dana Eti Ruloları - Japon Mutfağı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler: - Dana eti 8 ince dilim (sığır)
- 8 adet Kuşkonmaz, sapları kesilmiş,
- 3 taze soğan, sapları, yarı yarıya
- 100g Mantar, dilimlenmiş
- 3 yemek kaşığı Japon soya sosu
- 3 yemek kaşığı Mirin
- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
- Kürdan veya küçük şişler
Yapılışı:
Fırınınızı önceden 205 ˚ C derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
Soya ve Mirini karıştırın. Bir kenara koyun.
sığır dilimlerini alın ve içine kuşkonmaz, taze soğan ve mantarları yerleştirin. Onları sıkı bir şekilde yuvarlayın ve kürdan ile sabitleyin.
5 dakika fırında pişirin ve sonra her 5 dakikada bir, etleriniz iyice pişene kadar etlerin üzerine hazırladığınız sostan sürün.
Kalan sosu kaynatın ve piştikten sonra etlerinize tekrar sürün. Servis yapmadan önce kürdanları çıkarın ve taze soğan saplarıyla süsleyin. Afiyet olsun.. Alıntılar |
| |