Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2013, 00:38   #1
Çevrimdışı
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rus Salatası - Rus Mutfağı




Rus Salatası - Rus Mutfağı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


içindekiler

  • 1/2 su bardağı (cup) mayonez
  • 500 gr salata yapmaya uygun patates (6 adet yumurta büyüklüğünde patates yaklaşık 500 gr geliyor)
  • 1 su bardağı (cup) taze yada donmuş bezelye (konserve olmayacak)
  • Orta boy kırmızı soğanın yarısı; küçük küçük doğranmış
  • 2 yemek kaşığı ince ince doğranmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı ince ince doğranmış taze tarhun otu
  • 2 yemek kaşığı kapari (kaparinin dünyadaki en büyük üreticisinin Türkiye olduğunu öğrendiğimden beri çok kullanıyorum bu sebzeyi)
  • Sızma zeytinyağı
  • Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


hazırlanışı

  • Orta büyüklükteki bir sos tenceresinin içinde, bir miktar tuz eklediğiniz kaynar suda, taze bezelyeleri diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Kepçeyle bezelyeleri tencereden alın ve buz gibi suyun altından geçirip, yeşil rengini korumasını sağlayın.
  • Bezelyeleri haşladığınız kaynar suyun içine patatesleri ekleyin. 15-25 dakika arasında bir süre kadar, diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Süzdürüp, soğuyunca kabuklarını soyun ve 1 cm’lik küpler şeklinde doğrayın.
  • Büyük bir salata kasesinin içine patatesleri, bezelyeleri, kırmızı soğanı, doğranmış taze otları koyup hepsini harmanlayın.
  • En son olarak mayonezi, kapariyi, tuzu, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyip hepsini karıştırın ve servis yapın. Afiyet olsun..

Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları