Merhaba İF üyeleri; Herkese hayırlı Ramazan'lar. Konu başlığını yazarken açılmış konuları inceledim ama konuları hortlatmak istemedim. Bir süredir random nick/ident koruması aramama rağmen, bir türlü içime sinen bir random nick/ident koruması bulamadım. Bulduklarım ya çalışmadı, ya da istediğim formatta değildi. Dün tesadüfen çok alâkasız bir sitede, aşağıdaki random nick/ident korumasını buldum. Tam istediğim formatta çalışıyor, yapanın eline-koluna sağlık. Dünden beri kaç kere hayır dua ettim bilmiyorum. Şu mübarek ayda sevindirdi beni... Öncelikle kullandığım random nick/ident korumasını yazmak istiyorum. Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
alias _ran2 {
var %a = a.A.ı.I.i.İ.o.ö.Ö.u.ü.Ü.e.E,%b = b.c.ç.Ç.d.f.g.ğ.Ğ.h.j.k.l.m.n.p.r.s.ş.Ş.t.v.y.z.q.w.x,%i = 1
while $mid($4,%i,1) {
if ($istok(%a,$mid($4,%i,1),46)) { var %s = %a ,%is = $1 }
elseif ($istok(%b,$mid($4,%i,1),46)) { var %s = %b,%is = $2 }
else { unset %s }
if %s {
var %im = 0,%ig = %is
while %is {
if ($istok(%s,$mid($4,$calc((%i + %is) - 1),1),46)) {
inc %im
}
if (%im >= %ig) { return evet }
if ($calc((%i + %im) -1) >= $3) { return }
dec %is
}
}
inc %i
}
}
on *:nick:{ if $_ran2(3,3,99,$nick) { !KOMUT SATIRI }
on *:join:#:{ if $_ran2(3,3,99,$nick) { !KOMUT SATIRI }
Daha sonrasında da bu random nick/ident koruması ile ne yapmak istediğimi belirteyim: [Aliases] mode $1 +b $ulist($nick($1,%i) $+ !*@*,1) [Users] bölümünde
badnick:*0532* şeklinde ekli olduğu için,
* 0532falanfilan (ident@host) has joined #kanal * nick sets mode: +b *0532*!*@* şeklinde ban atabiliyorum.
ama gel gelelim, random nickler ekli olmadığı için *mask*!*@* şeklinde ban atamıyorum.
ÖRNEK: * ircforumlari (ident@host) has joined #kanal'agirdiği zaman
* nick sets mode: +b *ircforumlari*@* gibi 10 farklı ban atıyor ama;
* nick sets mode: +b *rcf*@* olarak ban atmak istiyorum.
Dünden beri bildiğim ve bulduğum yöntemleri denedim ama ne yazık ki sonuç alamadım. Bu random nick/ident korumasında nick içindeki yan yana yazılmış üç sesli veya sessiz harfe ban attırmak münkün mü?