Köfteli Havuçlu Yoğurt Çorbası
Malzemeler
250 gr yağsız kıyma
Yarım su bardağı pirinç
1 adet büyük boy havuç
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber, kuru nane
2 adet patates
2 litre su Hazırlanışı
Pirinç ayıklanır, yıkanır ve kıymaya karıştırılır. Tuz ve karabiber eklenir ve yoğurulur. Elimiz hafif ıslatarak küçük toplar yapılır. Havuç rendelenir. Derin bir tencerede iki litre kadar su kaynatılır. Yuvarladığımız küçük köfte topları,küp küp kesilmiş patates ve rendelenmiş havuç kaynar suya ilave edilip 15 dakika pişirilir. Bu arada ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve un çırpılır. Bu karışım azar azar kaynamakta olan çorbaya ilave edilir ve 10 dakika daha kaynatılır. İstenirse biraz kuru nane ilave edilir ve bu aşamada gerekirse biraz daha kaynar su ilave edilir. Tuzu da ayarlanarak sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun. |