Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2013, 16:59   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Balık Çorbası




Malzemeler
3 adet küçük kırlangıç balığı (mazak da denir)
1 demet soğan
1 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 adet domates
1 adet yumurta sarısı
1 adet limonun suyu
tuz
karabiber
sıvı yağ

Hazırlanışı
Önce balığı ayıklayın, kırlangıcın kanat gibi yüzgeçleri vardır onları kesin. İyice yıkadıktan sonra bir tencerede haşlayın. İyice pişince suyunu süzün ama sakın atmayın kenarda bekletin. Balıkları soğumaya bırakın soğuyunca da ayıklayıp ince ince parçalayın ve bir kenara alın. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayıp yağda iyice ölünceye kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve kavrulmuş soğanların üstüne ekleyin. Maydanozu ince ince doğrayın ve yarısını tencereye domateslerle birlikte ekleyin. Her şey iyice kavrulunca balık suyunu ve balıkları tencere ekleyin. Suyu az gelirse kaynar su ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiberini ayarlayıp kaynamaya bırakın. Diğer yandan yumurta sarısı ve limonu iyice çırpın içine çorba suyundan biraz ekleyin ve sıcaklığını dengeleyin. Yavaş yavaş tencereye karıştırarak ilave edin. 10 dakika daha kaynatın ve kalan maydanozu ekleyerek altını kapatın.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat