Çenaçarpan Çorbası
Malzemeler
- 1 Adet Limonun Suyu
- 2 Su bardağı Su
- 4 Su bardağı Süt
- 1 Adet Yumurta Hamuru İçin
- 1 Çay bardağı Su
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 2 Su bardağı Un Hazırlanışı
Un, tuz ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ve yarım saat dinlendirin. Dinlendirilmiş hamuru yufka kalınlığında açın ve yaklaşık 10 cm uzunluğunda parçalar kesin. Çorba tencerenizde süt ve suyu kaynatın. Kaynayan karışıma hamurları ilave edin. Hamurlar pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Ayrı bir kâsede limon ve yumurtayı iyice çırpın. Kaynamış çorbadan ekleyerek terbiyenizi ısıtın ve çorbaya ekleyin. Üzerine tane karabiber serperek servis yapın. Afiyet olsun. |