Beylerbeyi Çorbası
Malzemeler
250 gr. tavuk ciğeri
2 patates
2 çorba kaşığı margarin
6 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı Amerikan pirinci
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
Tuz kırmızı toz biber Hazırlanışı
Tavuk ciğerini küçük küçük doğrayın. 6 bardak tavuk suyunu tencereye alıp 1 kaşık margarin ilave edin. Pirinci yıkayıp süzün ve kaynamakta olan tavuk suyuna ekleyin. Pirinçler hafif hafif yumuşayınca doğranmış ciğeri ilave edin yumuşayıncaya kadar pişirin. Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. 1 kaşık margarini tavada eritip patatesleri kızartın. 1 kaşık unu 1 çay bardağı suyla karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ekleyin. Sirke tuz ve kızarmış patatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kırmızı toz biber serpip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |