Kuzu Kaburgalı Patates Güveç Tarifi
Malzemeler
Yarım Kg. Kuzu Kaburga
750 Gr. Patates
2 Soğan
5 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Biber Salçası
1 Çorba K. Biberli Tuz
3 Biber
4 Domates
Zeytinyağı
Tuz
Tane Karabiber
Su Hazırlanışı
Güvecin zeminine kuzu kaburgaları yerleştirin. Biberleri ve soğanları doğrayın. Patatesleri soyun ve elma dilimi doğrayın. Domatesleri de doğrayın. Kuzu etinin üzerine doğranmış soğanı, biberi ve patatesi koyun. Biberli tuzu ve salçayı koyun. Domatesleri üzerine ilave edin. Yağını, tuzunu ve biberini atın. Üzerini önce yağlı kağıtla ardından alüminyum folyoyla kapatın. Ocakta pişmeye bırakın. Afiyet olsun. |