Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Temmuz 2013, 17:49   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
oneofgirl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Açma Marmelatı Tarifi


sohbet


Malzemeler
* 1/2 kg kuru kayısı
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı şeker
* 2- 3 diş karanfil

Yapılışı
Öncelikle kayısı ayıklanıp iki-üç kez soğuk suyla yıkanır.Tekrar kururken içinde kalan toz ve benzeri şeylerden şişerek arınması için kaynara yakın su konularak yarım saat kadar bekletilir ve yeniden yıkanır. Bir tencereye alınan kayısılara iki bardak su konularak kaynamaya bırakılır.Karanfil atılır.Kaynama başlayınca ocak kısılarak kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Şeker ilave edilir ve arasıra karıştırılarak yaklaşık 20- 25 dakika pişirilip sıcakken kavanozlara konup ağzı sıkıca kapatılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler
* 1/2 kg kuru kayısı
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı şeker
* 2- 3 diş karanfil

Yapılışı
Öncelikle kayısı ayıklanıp iki-üç kez soğuk suyla yıkanır.Tekrar kururken içinde kalan toz ve benzeri şeylerden şişerek arınması için kaynara yakın su konularak yarım saat kadar bekletilir ve yeniden yıkanır. Bir tencereye alınan kayısılara iki bardak su konularak kaynamaya bırakılır.Karanfil atılır.Kaynama başlayınca ocak kısılarak kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Şeker ilave edilir ve arasıra karıştırılarak yaklaşık 20- 25 dakika pişirilip sıcakken kavanozlara konup ağzı sıkıca kapatılır.
Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr