Kızılcıklı Erik Reçeli
Malzemeler
1 kg. ufak mürdüm eriği
350 gr kızılcık
4 su bardağı şeker
2-3 damla limon Yapılışı
Yıkayıp ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp ayrı ayrı tencerelerde 3-4 dakika haşlayın. (erikleri epeyce büyük bir tencere haşlayın, kızılcıklar için ufak bir tencere yetiyor). Orta boy bir tencerenin üstüne bir tel süzgeç yerleştirin ve eriklerle kızılcıkların sadece kabukları + biraz posaları kalana kadar süzün. (posaları eklemiyorsunuz) Sonra tencereye 4 su bardağı şeker döküp 1, 1-5 saat iyice reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Bir de hiç su ekleyin.bu arada meyveleri haşladığımız suları birleştirip 2 su bardağı şeker ekleyerek şerbet yapın. Soğukken tadı çok güzel oluyor. Afiyet olsun. |