[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
4 adet (orta boy) tatlı elma
4 adet kivi
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Elmaları ve kivileri orta büyüklükte parçalar halinde kesin.
Önce elmaları su ile hafif yumuşayıncaya kadar ( yaklaşık 3 -4 dakika) haşlayın.
Daha sonra kivileri ve şekeri ilave edip orta ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Reçel kıvamına geldiğini anlamak için bir çay tabağına su koyup reçelden bir damla içine dökün. Dağılmadan kalıyorsa olmuş demektir.
Bir tatlı kaşığı limon suyunu ilave edip soğuyunca kavanoza boşaltın.
Soğuyan reçelin kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip bekletin.Bu işlemi 20 dakikada bir değiştirerek yapın. Reçelin içindeki meyvelerin eşit olarak dağılmasını sağlıyor.
Afiyet olsun.