[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
• 1 su bardağı pirinç
• 1 adet soğan
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 8 adet kuru kayısı
• 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz veya file badem
• Bir buçuk su bardağı su
• Yarım çay kaşığı tozşeker
• Tuz, karabiber
Yapılışı: 1-)Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra suyunu süzün ve bol su ile yıkayın.
2-)Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı tereyağında hafifçe kavurun. İçine pirinç, ince doğranmış kuru kayısı ve cevizi ilave edin.
3-)Su, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
4-)10 dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.