Satay Soslu Piliç
Malzemeler
• 750 gr tavuk budu
• 250 gr yoğurt
• 1 çay kaşığı kırmızı biber
• 2 diş sarımsak
• ½ kuru soğan
• 2 yemek kaşığı limon suyu
• 2 çorba kaşığı domates püresi
• 1 çorba kaşığı acı biber sosu
• Tuz
• Karabiber Yapılışı
1. Tavuk butlarını yıkayıp cam bir kaba dizin.
2. Üzerine fırça yardımıyla limon suyunu sürün.
3. Sosu için, soğanı küçük küçük doğrayıp derin bir kaba koyun.
4. Üzerine yoğurt, sarımsak, domates püresi, zeytinyağı, acı biber sosu ve kalan limon suyunu ekleyip karıştırın.
5. Kırmızı toz biber, tuz ve karabiberle tadlandırın.
6. Tavukları bu sosun içerisinde 6 saat bekletin.
7. Soslu tavukları barbeküde alt üst ederek pişirin.
8. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun. |