31 Temmuz 2013, 14:45
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Baharatlı Focacia - İtalya Mutfağı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Baharatlı Focacia - 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1/2 su bardağı zeytinyağ
- 1 yumurta sarısı
- 3 su bardağı un + yoğurmak için gerekirse un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Taze kekik, taze defne yaprağı, taze biberiye, susam
1- Ilık suda mayayı çözüyoruz. köpürmesi için 5-10 dakika bekleyelim. şekeri, unu, tuzu, yağı ekleyip yoğuralım. (unu mutlaka eleyin)
2- Hamuru unlu yüzeye alıp kulak memesi yumşaklığına gelene kadar yoğuralım.. Hafif yağlı bir kabın içine koyup üzerini streçle kapatın. Oda sıcaklığında 1-2 saat mayalanmasını bekleyin. Hamur 2 katına çıkmalı…
3- Hamuru un serpilmiş tezgahın üstüne koyun. merdaneyle 1 parmak kalınlığında açın . Üstünde keskin bıçakla gelişi güzel kesikler, delikler açın. Yağlı kağıda koyun. 30 dakika mayalanmasını bekleyin.
4- Yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı suyu karıştırın. Pidenin üstüne sürün. Üstüne istediğiniz şekilde taze baharatları yerleştirin. Susam serpin. 180-190 derece önceden kızmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. |
| |