Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Temmuz 2013, 14:45   #1
Çevrimdışı
Afrodit
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baharatlı Focacia - İtalya Mutfağı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Baharatlı Focacia
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 su bardağı un + yoğurmak için gerekirse un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Taze kekik, taze defne yaprağı, taze biberiye, susam
1- Ilık suda mayayı çözüyoruz. köpürmesi için 5-10 dakika bekleyelim. şekeri, unu, tuzu, yağı ekleyip yoğuralım. (unu mutlaka eleyin)
2- Hamuru unlu yüzeye alıp kulak memesi yumşaklığına gelene kadar yoğuralım.. Hafif yağlı bir kabın içine koyup üzerini streçle kapatın. Oda sıcaklığında 1-2 saat mayalanmasını bekleyin. Hamur 2 katına çıkmalı…
3- Hamuru un serpilmiş tezgahın üstüne koyun. merdaneyle 1 parmak kalınlığında açın . Üstünde keskin bıçakla gelişi güzel kesikler, delikler açın. Yağlı kağıda koyun. 30 dakika mayalanmasını bekleyin.
4- Yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı suyu karıştırın. Pidenin üstüne sürün. Üstüne istediğiniz şekilde taze baharatları yerleştirin. Susam serpin. 180-190 derece önceden kızmış fırında üstü kızarana kadar pişirin
.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları