Zeytinyağli Portakalli Kereviz
Malzemeler
3 Orta boy kereviz
2 adet büyük boy havuç
7-8 adet küçük soğan
yarım limon
2 adet portakal veya 4 adet mandalina
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz,
2 adet kesme şeker Tarif
Kerevizler ayıklanıp,yıkanır hertarafına limon sürülür,
1 santim kalınlığında dilimlenir, ortaları küçük kurabiye kalıpları ile kesilir.
Havuçlarda aynı şekilde kesilir, havuçlar kerevizlerin ortasına yerleştirilir tencereye dizilir.
Soğanlar ayrı bir kapta zeytinyağında biraz kavrulur, kerevizlerin üzerlerine ilave edilir.
Şeker, tuz, zeytinyağı, suyunu sıktığımız portakal veya mandalina suları ve biraz su kerevizlerin üzerlerine dökülüp pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. |