İncir Pastası Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler Keki için
2 yumurta
150 gr toz seker
125 gr oda isisinda margarin
1 cay bardagi süt
yarim pk kabartma tozu
aldiginca un yaklasik 2 su bardagi aliyor Ara malzemesi
20 adet kuru incir
4 yemek kasigi toz seker
3 su bardagi su
20 gr agar agar
yarim cay kasigi tarcin
üst malzemesi
iki paket kedi dili büskivi
büskivileri islatmak icin süt
en üst malzeme
bir paket kremsanti
1 su bardagi soguk süt
1 su bardagi kabugu soyulmus kavrulmus findik
iki adet kuru incir Yapılışı
Keki hazırlamak için öncelikle çırpma kabınıza yagı şekeri koyup iyice eriyinceye kadar çirpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta, kabartma tozu ve unu karıştırıp (kek kivaminda olacak unun kalitesine göre degisebilir miktar ) malzemeye ilave edin karıştırıp hafif yağlanmış 25×40 ebatinda tepsiye döküp düzleyin önceden isitilmis fırında yaklasik 20-25 dakika kizarıncaya kadar pisirin. Firina göre degisebilir kürdanla kontol edin. Ara malzemesi hazırlamak için incirleri bir tencereye yıkayıp dograyın üzerine şekeri ağar agar suyu koyup kaynatin 10 dakika pişirin incirler sert ise şayet süreyi biraz uzatin. El blendirından çekip soguyan kekinizin üzerine dökün .
kedi dillerini süte batirip incirli karisimin üzerine dizin. En üste sütü krem şantiyi çirpin icersine dogradiginiz fındıkların 3/2 koyup kedi dillerinin üzerine sürün en üstüne kalan fındıkları serpiştirin inciri küçük küçük dilimleyip serpiştirin buz dolabında ağzı kapalı bir sekilde en az 4 saat bekletin soguk dilimleyerek servis yapin. Afiyet olsun. Hayırlı İftarlar. |