Hindistan Üsülu Şekerleme
Hindistan Üsülu Şekerleme için öneri; Piştikten sonra elinizle veya kalıpla istediğiniz şekili verdikten sonra üzerine biraz zenceğil, safran ve fıstık serperek servis edebilirsiniz. Hindistan Üsülu Şekerleme Tarifi Malzemeleri
8 bardak süt
yarım çay bardağı limon suyu
yarım bardak şeker
yarım çay kaşığı zencefil
100 gr. antep fıstığı
2 çay kaşığı safran Hindistan Üsülu Şekerleme Tarifi Hazırlanışı
Sütü ocağa koyun ve kaynayıncaya kadar yavaşça karıştırın.
Süt kaynayınca limon suyunu ilave edin.
Yavaş yavaş süt peynir kıvamına gelecek ve üste toplancaktır.
5-10 dakka kaynattıkan sonra sütte oluşan pıhtıyı tülbentle süzün.
Pıhtıyı 15 dakika el yordamıyla yoğurduktan sonra 5 dakkika ateşte pişirin. Afiyet olsun. |