Zeytinyağlı Kereviz Sapı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
5-6 kereviz sapı
2 havuç
1 soğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı arpa şehriye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak
Tuz Yapılışı
Kereviz saplarını yıkayıp 6-7 cm uzunluğunda doğrayın. Havucun kabuklarını soyup havucu da aynı uzunlukta şeritler halinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küçük doğranmış sarımsak ve şehriyeyi ekleyip rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Kereviz sapını, havucu, pirinci, tuzu ve suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip servis tabağına alın. Ilık servis yapın. Afiyet olsun. |