Osmanlı Yemekleri-Zeytinyağlı Havuç
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
5-6 adet küçük havuç
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 büyük soğan
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su Yapılışı
Havuçları soyup, kesmeden bir ucundan ikiye ve sonra dörde bölün. Soğanları halka, halka doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp soğanları yumuşayıncaya kadar pembeleştirin, sarımsakları ekleyip 2 dakika daha pişirin. Havuçları tencereye ekleyin ve havuçların kesilmiş kısımlarına soğan ve sarımsakları sıkıştırın. Tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Kaynayınca altını kısıp, havuçlar, yumuşayınca kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun. |