Yufkayla Su Böreği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
6 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz
500 gr beyaz peynir Yapılışı
Maydanoz ve peyniri karıştırıp, harcı hazırlayın.
5 yufkayı boylamasına iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
Derin bir kasede yumurtaları çırpıp, içine süt, su, sıvıyağı ve tuz koyup biraz daha çırpın.
Kestiğimiz yufka parçalarını bu karışıma batırıp yağlanmış tepsiye gelişi güzel koyun.
Yufkaların arasına peynirli karışımdan serpin. Bir sıra yufka bir sıra harç olmak üzere yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Ayırdığınız bir yufkayı böreğin üzerine kapatın. Kalan yumurtalı harcı yufkaların üzerine döküp, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. Not: Böreğin altını kontrol edin, iyi pişmiş olması gerek, böreğin lezzeti için. |