Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ağustos 2013, 02:46   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aksaray Çigleme




Çiğleme , Aksaray yöresinde bilinen bir yiyecektir.Sıcak sıcak yenirse daha güzel olur. Yapılması çok kolaydır . Bir tatlı çeşidi diyebiliriz çünkü kaymak kullanacağız .
Malzemelerimiz
Yarım kilogram un
İki su bardağı su
250 gram taze kaymak
tuz
Yapılışı nasıldır anlatalım
Unumuzu bir kap içine koyuyoruz ve su ekleyerek hamur haline getiriyoruz. Hazırladığımız hamuru dinlenmesi için 15 dakika kadar bekletiyoruz.Daha sonra merdane ile küçük yuvarlak şeklinde açarız ve arasına bir kaşık kaymak süreriz. Hamuru kapattıktan sonra yanmaz tavada kısık ateşte ,çevirerek iki tarafını da kızartırız.Üzerinden tekrar kaymak süreriz . Çayın yayına yakışabilecek harika bir yiyecek oldu.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan reklamver