Aksaray Çigleme
Çiğleme , Aksaray yöresinde bilinen bir yiyecektir.Sıcak sıcak yenirse daha güzel olur. Yapılması çok kolaydır . Bir tatlı çeşidi diyebiliriz çünkü kaymak kullanacağız . Malzemelerimiz
Yarım kilogram un
İki su bardağı su
250 gram taze kaymak
tuz Yapılışı nasıldır anlatalım
Unumuzu bir kap içine koyuyoruz ve su ekleyerek hamur haline getiriyoruz. Hazırladığımız hamuru dinlenmesi için 15 dakika kadar bekletiyoruz.Daha sonra merdane ile küçük yuvarlak şeklinde açarız ve arasına bir kaşık kaymak süreriz. Hamuru kapattıktan sonra yanmaz tavada kısık ateşte ,çevirerek iki tarafını da kızartırız.Üzerinden tekrar kaymak süreriz . Çayın yayına yakışabilecek harika bir yiyecek oldu.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |