Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 küçük boy karnabahar
250 gr brokoli
2 tane Havuç
2 orta boy patates
Tuz
Kırmızı pul biber, kurun nane
1 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Karnabaharı, brokoliyi iri çiçekler halinde ayrın, yıkayın. Havuç ve patatesleri soyup irice doğrayın. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıdı yayın üzerini kapatacak kadar uzunluk bırakı kesin. Sebzeleri yağlı kağıt üzerini yayın, biraz tuz ve yağ serpip, biraz su ilave edin, üzerini kalan yağlı kağıtla kaptın. Yağlı kâğıdın kenarlarını alta doğru kıvırın. 200 derece ayarlanmış ısıtılmış fırında patates yumuşayıncaya kadar pişirin. (diğer sebzeler patates pişince pişiyor zaten, çok fazla pişirmeyin biraz diri olsun sebzeler) Pişen sebzeleri servis tabağına alın, sebzeler sıcakken yağ, tuz, nane, limon suyu, pul biber serpip, karıştırın. Afiyet olsun.