Yumurtalı ve Yoğurtlu Fasulye Kavurması
Malzemeler
yarım kilo yeşil fasulye
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
3-4 tane yumurta Yoğurtlu yapmak isteyenler için;
1 kase sarımsaklı yoğurt Yapılışı
Fasulyenin kılçıklarını temizliyoruz ve doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz. Salçayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. En son fasulyeleri ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz ve ara ara karıştırarak pişmeye bırakıyoruz. ( benim kullandığım fasulye su eklemeden pişti, eğer geç pişen cinstense su ekleyebilirsiniz ama kendi suyuyla pişmesiyle daha lezzetli oluyor). Piştikten sonra yumurta kıracağımız kısmını tavaya alıyoruz. Üzerine yumurta kırıp karıştırmadan kapağını kapatıyoruz ve yumurtaları pişmeye bırakıyoruz. İstersen yumurta kırmadan önce fasulyeyi tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |