Semizotlu Omlet
Malzemeler
1 bağ semizotu
3 – 4 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz Yapılışı
Semizotları yapraklarından ayrılır ve yıkanır. Suyu süzülüp bir kaseye alınır ve üzerine yumurtalar kırılır. Tuzu da eklenerek iyice çırpılır. Bu aşama da arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. (Nane, karabiber, toz biber..) Ben semizotunun tadını alabilmek adına hiç bir şey kullanmadım. Çırpılan karışım, tava da hafif kızdırılan sıvı yağa dökülür. Orta ateşte pişirilir. Bir yüzü kızarınca düz bir tabak yardımıyla diğer yüzü çevrilir. İyice kızardıktan sonra servis tabağına alınır. Afiyet olsun. |