Ispanaklı Mantarlı Omlet
Malzemeler
3 adet orta boy mantar
8 yaprak ıspanak
5-6 dal dereotu
1 adet taze soğan
1 dilim beyaz peynir
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz Yapılışı
Öncelikle mantarlar, ıspanaklar, soğan, dereotu ve peynir doğranır. Tavaya yağ eklenir. İlk önce mantarlar tavaya atılır ve rengi değişene kadar kavrulur. Daha sonra üzerine ıspanaklar atılıp 2-3 dakika daha pişirilir. Mantar ve ıspanak yumurtanın tabanı olacağından mantarları tavaya eşit şekilde yayın. Daha sonra yumurta unla birlikte çırpılır tuzu da eklenip tavadaki mantarlı ıspanaklı karışımın üzerine dökülür. Yumurta biraz pişince üstüne dereotu,soğan ve peynirde eklenir. Daha sonra yarım ay şeklinde bir tarafını diğer tarafının üstüne kapatın 1-2 dakika pişirip servis yapabilirsiniz. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir. Afiyet olsun. |