MALZEMELER:
5 tane haşlanmış yumurta,
1 çiğ yumurta,
1 çorba kaşığı tereyağ,
4 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyni*ri,
yarım demet dereotu,
1 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı galeta unu,
kızartma yağı,
tuz,
karabiber
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
YAPILIŞI:
Yağ tencerede eritildikten sonra un ilave edilir.
• Esmerleşmeyecek kadar kavurulur. Sonra, ılık süt yavaş yavaş ilave edilir.
Orta hararetli ateşte “boza” kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
• Çok ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumur*tanın sarısı ve ince ince kıyılmış haşlanmış yumurtalar konur.
• Karıştırıldıktan sonra ateşten alınır.
• Soğuduktan sonra küçük parçalar koparılıp, önce 1 yumurtanın çırpılmış beyazına sonra da galeta ununa bulanır.
• Kızgın yağda kızartılır.
Afiyet olsun.