11 Ağustos 2013, 01:04
|
#1 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Elma reçeli.
Elma reçeli
Elma reçeli tarifi Elma reçeli nasil yapılır [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
- 1.250 gr soyulmuş, doğranmış elma (Soyulmamış hali 1.5 kilo kadar)
- 5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon tuzu (1 yemek kaşığı limon suyu da olur)
- 3 tane karanfil
- 3 tane kabuk tarçın Yapılışı:
Elmalar soyulur, doğranır. Su ve şeker tencereye alınır. 5 dakika kadar kaynatılır. Elmalar, karanfil ve tarçın eklenir. Limon tuzu eklenir.Kaynayınca altı kısılır. Taşmaması ve fazla suyunu çekmesi için kısık ateşte, ağzı açık pişirmek gerekiyor. 1 saate yakın pişirin. Başka meyve reçellerinde bu süre çok gelebilir ama elma reçelinin rengini kıvamını bulması için uzun süre pişirmek lazım. Kıvamını kontrol ederek pişme süresini ayarlayabilirsiniz. |
| |