Bademli Ve Kayısılı Şeftali Marmeladı Tarifi
Bademli Ve Kayısılı Şeftali Marmeladı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler - 2 kg olgun şeftali
1 kg olgun kayısı
Yarım çay bardağı su
2 su bardağı tozşeker
200 gram tatlı badem Bademli Ve Kayısılı Şeftali Marmeladı Yapılışı ŞEFTALİLERİ ve kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun ve kenara alın. Temizlediğiniz meyveleri yayvan bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyin ve yumuşayana dek kaynatın. Ocaktan alıp soğutun. Daha sonra tel süzgeçten geçirip yeniden tencereye alın. Üzerine tozşeker ilave edin. Ocağa oturtup kısık ateşte kıvam alana dek kaynatın. Limon suyunu ve bademleri ekleyin. Bir-iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. |