| Pezik (Pazı) Mıhlaması
Malzemeler
1 Bağ pezik
2 kaşık kıyma
2 orta boy soğan
Pişirmek için, 1 kaşık tereyağı, ayrıca üzerine dökmek içinde tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
Yumurta Yapılışı
Pezikleri ince ince kıyarız.Yıkadıktan sonra ocakta kaynamakta olan suyun içine tuzu ve pezikleri atarız.5-10 dakika haşladıktan sonra süzeriz.Pezikler ezilmemeli biraz diri olmalı.Diğer tarafta yemeklik doğradığımız soğanı ve kıymayı 1 kaşık tereyağında kavurduktan sonra süzgeçteki haşlanmış pezikleri elimizle sıkarak buna katarız.Birbirine karışınca altını kapatırız.Sonra kaç kişilik yapacaksak duruma göre 1 yumurtalık servise 3 yemek kaşığı bu karışımdan alarak küçük bir tepsiye koyarız.Ortasını açtıktan sonra ortaya 1 yumurta kırarız.Ben 3 kişilik yaptım.bir kişi yumurtanın akını yemediği için bir tanesinin sadece sarısını kırdım.Son olarak da tavada erittiğimiz 1 yemek kaşığı tereyağını yumurtaların üzerine gezdirdikten sonra ,yumurtalar istediğimiz kıvamda pişene kadar kısık ateşte pişiririz. Afiyet olsun. |