Soslu Kek
MALZEMELER
- 4 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un (Hamur çok cıvık olursa biraz daha un atarak kıvamı artırılabilir.)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt (piştikten sonra üzerine dökmek için) KREMASI İÇİN
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt SOSU İÇİN
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) YAPILIŞI
- Kek hamuru bildiğimiz usulde hazırlanır.
- Mini fırın tepsisine dökülen hamur, önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.
- Kek fırından çıktıktan beş dakika sonra, bir bardak süt kaşık kaşık üzerine dökülür.
- Bir bardak sütle çırpılan krem şanti, soğuyan kekin üzerine sürülür.
- Diğer taraftan bütün malzemeleri, ocakta karıştıra karıştıra pişirilip soğutulan kakaolu sosla, krem şantinin üzeri kaplanır.
- Dilimlenen kekler servise hazırdır. Afiyet olsun. |