Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ağustos 2013, 16:51   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevizli Haşhaşlı Kek Tarifi




Malzemeler
2 su bardağı kıyılmış ceviz
Bir buçuk su bardağı haşhaş
1 su bardağı sıcak su
150 gram tereyağı
1 su bardağı+3 çorba
kaşığı tozşeker
3 paket vanilya
7 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu

Glazür için: Bir buçuk su
bardağı pudraşekeri
3 kahve fincanı limon suyu
1 su bardağı hindistancevizi

Süslemek için: Ceviz
Cevizli Haşhaşlı Kek Yapılışı
HAŞHAŞI 1 su bardağı sıcak suya ekleyip, kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Tereyağı, tozşeker ve vanilyayı, tozşeker eriyene dek çırpın. Yumurtaların akını ve sarılarını ayırıp ayrı ayrı çırpın. Yumurta sarılarını tozşekerli karışıma ekleyip çırpın. Ceviz ve kabartma tozunu harmanlayıp, tozşekerli karışıma ilave edin. Haşhaşı ekleyin. Kar halindeki yumurta aklarını ilave edin. Karışımı yağlanmış 22x22 cm ebadında bir kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Keki kalıpta soğumaya bırakın. Glazür için pudraşekeri ve limon suyunu iyice karıştırın. Hindistancevizi ekleyip karıştırmaya devam edin. Soğuk kekin üzerine gezdirip, 10 dakika dinlendirin. Cevizle süsleyip, dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan