Labneli Midye Börek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 yumurta sarısı (akı üstüne)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık sirke
2 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
Bir fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta İçi için;
1 paket pınar labne
karabiber
pul biber
dereotu
maydanoz
tuz Yapılışı
İlk olarak hamuru yaparak başlıyoruz hamur klasik baklava hamuru. Yumurtayı kırıp yağ, süt, yoğurt, tuz, sirke ile karıştırıyoruz. Daha sonra da unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Ben un miktarını yazmadım aldığı kadar kullanabilirsiniz. Daha sonra hamurdan küçük bezeler yaparak yaklaşık 13 beze civarı çıkıyor. Ardından bu bezeleri tek tek nişasta yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açarak resimde de görüldüğü gibi üst üste koyuyoruz biraz zahmetli ama çok lezzetli bir börek. Çay tabağı büyüklüğünde açtığımız bu hamurların hepsini birden merdane yardımıyla acıyoruz nişasta ile açtığımız için birbirine yapışmayacaktır. Gönül rahatlığıyla açabilirsiniz. Ardından belli bir boyuta gelen hamuru rulo yapıp dilimlere ayırıyoruz ve her bir dilimi tekrardan ortasından bastırarak acıyoruz. Daha sonra labneli harcımızı hamurun içine koyup iki ucundan da kapatıyoruz. Labneli iç harcını yapmak içinde labneyi bir kabın içine alarak üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu koyuyoruz. Ardından tuzu ve dilediğiniz baharatları koyup karıştırıyoruz. Hazırladığımız böreklerin üzerine yumurta akı sürüp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika civarı pişiriyoruz. Çıtır çıtır bir lezzet şimdiden afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |