Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ağustos 2013, 16:46   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evde Kendi Ellerinizle Hazırlayabileceğiniz Hardal Tarifi




Malzemeler:
35 gr. (1/4 cup) toz hardal
113 gr. (2/3 cup) sarı tane hardal
56 gr. (1/3 cup) kahverengi tane hardal
250 ml. (1 cup) kaynar su
120 gr. (3/4 cup) irice doğranmış kuru kayısı
310 ml. (1 + 1/4 cup) doğal elma sirkesi
1 yemek kaşığı (tbs) deniz tuzu
Yarım demet dereotu (1/2 cup kadar), doğranmış

Tarif:
Genişçe ve derince bir cam kabın içine; toz hardalı, tane hardalları, kaynar suyu ve kuru kayısıları sırasıyla koyun, karıştırın. Kabın üzerini streç folyoyla kapatın. Bir gece boyunca bekletin. Malzemeler bütün suyu çeksin. Ertesi gün, cam kabın içine; sirkeyi, tuzu ve dereotunu da ekleyin. El blenderiyle, bütün malzemeyi macun kıvamına gelene kadar öğütün. Kayısı ve dereotu eşit şekilde, hardalın içinde dağılsın ve tane hardallar kırılmaya başlasın. Tane hardalların bir miktarının kırılmadan kalmasına dikkat edin. Üç adet 250 ml.'lik kavonozu ve kapaklarını bulaşık makinasında yıkayın. Hazırladığınız hardalı, kavanozlara paylaştırın. Ağızlarını sıkıca kapatın. Buzdolabına kaldırın. Hardalları hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat olgunlaştıkça daha lezzetli olacağı için, 5 gün bekletmek yerinde olur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan